Tour 2021: Arkéa Samsic met Barguil, Bouhanni en Quintana
Quintana - foto: Cor Vos
maandag 21 juni 2021 om 09:34

Tour 2021: Arkéa Samsic met Barguil, Bouhanni en Quintana

Ook Arkéa Samsic heeft de selectie voor de Tour de France rond. De belangrijkste speerpunten in de ploeg zijn Warren Barguil, Nacer Bouhanni en Nairo Quintana. Voor de formatie van Emmanuel Hubert is het een bijzondere editie, want de eerste vier etappes voeren over thuisgrond Bretagne.

De Tourploeg is rond de kopmannen Barguil, Bouhanni en Quintana gebouwd, laat Hubert weten in een perscommuniqué. “Het doel is om zo veel mogelijk kansen te creëren om een etappe te winnen, zonder andere doelen uit het oog te verliezen terwijl de wedstrijd zich ontwikkelt. De regio Bretagne is ons territorium. We zijn trots op onze roots en daarmee nauw verbonden, net als onze partners Arkéa en Samsic. We willen onze rood-zwarte kleuren zo veel mogelijk laten zien in de komende drie weken.”

Voor Quintana wordt het zijn achtste optreden in de Tour de France. De Colombiaan reed in het verleden al drie maal naar het podium. Zowel in 2013 als 2015 werd hij tweede, in 2016 was hij derde. Ook won hij tot op heden drie etappes. Quintana keerde in februari terug in koers nadat hij eind oktober was geopereerd aan zijn linkerknie. Hij zette dit seizoen al de Vuelta Asturias achter zijn naam.

Barguil kijkt ongetwijfeld al een poosje uit naar de eerste Tourweek, die door zijn geboorteregio Bretagne trekt. De puncheur, dit seizoen onder meer vijfde in de Waalse Pijl, gaat op voor zijn zevende Ronde van Frankrijk. In 2017 won Barguil twee etappes in de Tour en keerde hij met de bolletjestrui om de schouders terug naar huis.

Bouhanni – foto: Cor Vos

Voor Bouhanni wordt dit zijn vierde deelname. De sprinter verzamelde al een hele rits ereplaatsen in de Tour, maar winnen deed hij nog niet. Dit seizoen stapelde hij de korte uitslagen op en kreeg hij ook een schorsing aan zijn broek. Bouhanni werd bestraft voor zijn gevaarlijke gedrag in de eindsprint van de Cholet-Pays de la Loire. Sinds juni mag hij weer koersen en reed hij de Ronde van België en het Frans kampioenschap.

Voor de zwaardere etappes heeft Arkéa Samsic ook Anthony Delaplace en Elie Gesbert in de Tourselectie opgenomen. Daniel McLay, Clément Russo en Connor Swift gaan mee voor de vlakkere ritten.

Selectie flag-fr Arkéa Samsic voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Nacer Bouhanni
flag-fr Anthony Delaplace
flag-fr Elie Gesbert
flag-gb Daniel McLay
flag-co Nairo Quintana
flag-fr Clément Russo
flag-gb Connor Swift

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.