Tour 2021: David Gaudu en Arnaud Démare voeren Groupama-FDJ aan

vrijdag 18 juni 2021 om 20:01
Tour 2021: David Gaudu en Arnaud Démare voeren Groupama-FDJ aan

foto: Cor Vos

David Gaudu en Arnaud Démare zijn bij Groupama-FDJ de aangewezen kopmannen voor de Tour de France, die volgende week zaterdag in Brest van start gaat. Gaudu mag voor een klassement gaan, terwijl Démare het vertrouwen krijgt in de sprintetappes.

Thibaut Pinot was de afgelopen jaren steeds de vooruitgeschoven pion bij Groupama-FDJ, maar aan het begin van het jaar werd al bekendgemaakt dat de Franse renner de Tour zou overslaan. Bovendien herstelt hij momenteel van aanhoudende rugproblemen, waardoor hij de Giro d’Italia al aan zich voorbij moest laten gaan.

David Gaudu werd in de rangorde doorgeschoven en mag zich dit jaar als klassementsrenner in de Tour bewijzen. Voor de 24-jarige renner wordt het zijn vierde deelname aan de Ronde van Frankrijk. Gaudu won dit jaar al de Ardèche Classic en een rit in de Ronde van het Baskenland. Ook was hij in zowel de Tour du Var en de Dauphiné de beste jongere.

Arnaud Démare is de sprintkopman en krijgt Jacopo Guarnieri, Ignatas Konovalovas en Miles Scotson mee in zijn sprinttrein. Ramon Sinkeldam ontbreekt. Démare boekte al acht zeges dit seizoen. Hij zette La Roue Tourangelle achter zijn naam en won ritten in de Ronde van Valencia, de Boucles de la Mayenne, met winst van het eindklassement, en La Route d’Occitanie.

Stefan Küng
Voor Gaudu en Valentin Madouas wordt de Grand Départ in Bretagne bijzonder, want ze koersen slechts enkele kilometers van hun thuisgrond. “De passage door de Mayenne is ook een belangrijk moment voor Marc Madiot en mijzelf. We zijn aan deze regio gehecht en we hopen dat Stefan Küng een mooie uitslag kan rijden in Laval. Het is een van zijn kansen om zijn kwaliteiten als Europees kampioen te laten zien”, aldus ploegleider Yvon Madiot.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-fr Bruno Armirail
flag-fr Arnaud Démare
flag-fr David Gaudu
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-ch Stefan Küng
flag-fr Valentin Madouas
flag-au Miles Scotson

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.