Tour 2021: Edvald Boasson Hagen buiten tijd in Andorra la Vella
foto: Cor Vos
zondag 11 juli 2021 om 19:01

Tour 2021: Edvald Boasson Hagen buiten tijd in Andorra la Vella

TotalEnergies zal het in de laatste Tourweek moeten stellen zonder Edvald Boasson Hagen. De ervaren Noor bereikte nog wel de finish in Andorra la Vella, maar haalde de tijdslimiet niet. Boasson Hagen is de 37ste uitvaller in de Ronde van Frankrijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 34-jarige Boasson Hagen wist aanvankelijk lang mee te gaan in het peloton, maar moest op een gegeven moment zwalkend de grote groep laten gaan. De Noor reed nog wel verder richting de streep in Andorra la Vella, maar bereikte de finish na het overschrijven van de tijdslimiet en moet dus naar huis.

Boasson Hagen was bezig aan een geruisloze Tour, al zagen we de sterke sprinter wel een keer in de aanval, overigens zonder succes. Zijn beste uitslag is een twaalfde plaats in de twaalfde etappe naar Nîmes. De renner van TotalEnergies maakte die dag deel uit van de vroege vlucht.

Boasson Hagen, in het verleden nog winnaar van Touretappes, is de eerste renner van TotalEnergies die het strijdtoneel vroegtijdig moet verlaten. Eerder vandaag besloot ook Nacer Bouhanni van Arkéa-Samsic uit de wedstrijd te stappen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.