Tour 2021: Geen staking, wel vraag om 3-kilometerregel aan te passen
foto: Cor Vos
dinsdag 29 juni 2021 om 12:38

Tour 2021: Geen staking, wel vraag om 3-kilometerregel aan te passen

Rennersvakbond CPA is met een statement gekomen na de chaotische derde etappe van de Tour de France. De vakbond was bereid om de renners te steunen bij een eventuele staking, maar dit plan is uiteindelijk van tafel geschoven. De coureurs willen wel dat de 3-kilometerregel in de toekomst aangepast wordt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renners hebben dus beslist om vandaag wel gewoon vanaf het begin te koersen, maar willen wel de dialoog aangaan met de UCI en de organisaties van wielerwedstrijden om de zogeheten 3-kilometerregel te herbekijken. Gisteren vroegen de renners tijdens de koers om eerder in de finale de eindtijden op te nemen, maar dat idee werd uiteindelijk afgewimpeld.

“Na de valpartijen in de derde etappe van de Tour de France heeft de CPA met de renners gesproken over hoe ze hun onvrede kenbaar wilden maken. De renners vinden het belangrijk om respect te tonen naar de sponsors, organisator, supporters en internationale instanties. Daarom zullen ze vandaag ook gewoon koersen. Maar in ruil daarvoor willen ze wel respect, respect voor hun veiligheid.”

“De renners vragen aan de UCI om een discussie op te starten met alle belangrijke stakeholders binnen de wielersport, in de hoop de 3-kilometerregel aan te passen tijdens rittenkoersen. Dit kan taferelen voorkomen zoals in de etappe van gisteren. De renners zijn voor een constructieve dialoog. Ze zijn er niet op uit om problemen te creëren voor de wielersport en zijn fans. Er is echter wel een noodzaak om veranderingen door te voeren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.