Tour 2021: Jakob Fuglsang start niet meer in slotrit naar Parijs
foto: Cor Vos (archief)
zondag 18 juli 2021 om 16:27

Tour 2021: Jakob Fuglsang start niet meer in slotrit naar Parijs

Jakob Fuglsang haalt Parijs niet in deze Tour de France. De Deense kopman van Astana-Premier Tech reed een onzichtbare ronde en is in de slotrit niet meer van start gegaan wegens ziekte.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zijn ploeg Astana-Premier Tech laat weten dat Fuglsang daags na afloop van de individuele tijdrit naar Saint-Émilion wakker werd en zich niet goed voelde. “Met Tokio in gedachten hebben we de beslissing genomen om zijn herstel meer prioriteit te geven”, aldus de Kazachstaanse formatie.

Fuglsang bezette na twintig dagen de 38ste plaats, op ruim twee uur achterstand van gele trui Tadej Pogačar. Een ereplaats zat er deze Tour niet in voor de ervaren Deen, die eerder al aangaf dat de tweede coronavaccinatie hem geen goed had gedaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.