Tour 2021: Jelle Wallays en Rubén Fernández maken selectie Cofidis compleet
Jelle Wallays - foto: Cor Vos
dinsdag 22 juni 2021 om 09:42

Tour 2021: Jelle Wallays en Rubén Fernández maken selectie Cofidis compleet

Cofidis maakte eerder deze maand de Tourselectie al deels bekend en vandaag voegde de ploeg daar de ontbrekende namen aan toe. Jelle Wallays en Rubén Fernández maken de achtkoppige formatie compleet. Guillaume Martin, Christophe Laporte en Jesús Herrada zijn de kopmannen.

Guillaume Martin, Jesús Herrada, Christophe Laporte, Pierre-Luc Périchon, Simon Geschke en Anthony Perez werden eerder deze maand al aangekondigd als zekerheidjes voor de selectie voor de 108ste editie van de Ronde van Frankrijk. De ontbrekende namen werden dus bekendgemaakt na de nationale kampioenschappen. Wallays en Fernández mogen zich opmaken voor een Tourstart in Bretagne.

Tourdebuut 
Voor de 32-jarige Wallays is het meteen zijn allereerste deelname aan de Tour de France. De Belgische hardrijder reed in zijn carrière al wel vier keer de Vuelta a España, maar nog nooit de Tour en de Giro d’Italia. Daar komt nu dus verandering in. Ook klimmer Fernández (30) stond nog nooit eerder aan de start van de Franse ronde.

Martin en Herrada zijn op papier de sterkste klimmers en kunnen wellicht een etappe winnen in het midden- en hooggebergte. Laporte is de aangewezen renner om te sprinten in de wat vlakkere etappes. Geschke, Périchon en Perez zijn ook gepatenteerde rasaanvallers. Zo droeg Perez in de Tour van vorig jaar even de bolletjestrui.

De snelle Luxemburger Jempy Drucker en de Belgische allrounder Kenneth Vanbilsen zijn aangewezen als eerste reserves voor de 108ste editie van de Tour.

Selectie flag-fr Cofidis voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-es Rubén Fernández
flag-de Simon Geschke
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Guillaume Martin
flag-fr Anthony Perez
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-be Jelle Wallays

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.