Tour 2021: Qhubeka NextHash ziet nu ook Michael Gogl uitvallen
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 9 juli 2021 om 12:12

Tour 2021: Qhubeka NextHash ziet nu ook Michael Gogl uitvallen

Michael Gogl zal de Tour de France 2021 niet uitrijden. De 27-jarige Oostenrijker heeft te veel last van zijn linkerknie na een valpartij in de achtste etappe. Qhubeka NextHash, de werkgever van Gogl, is nu nog met vijf renners in koers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dat ik de ploeg moet verlaten in deze Tour, maakt me heel erg verdrietig”, aldus een balende Gogl. “Ik probeerde na mijn valpartij verder te koersen en positief te blijven, maar jammer genoeg zegt het lichaam nu nee.” De sterke Oostenrijker stond voor aanvang van de dertiende etappe naar Carcassonne 119e in het algemeen klassement, op meer dan twee uur van leider Tadej Pogačar.

Eerder moest Qhubeka NextHash ook al afscheid nemen van Nicholas Dlamini en Victor Campenaerts. De Zuid-Afrikaan kwam te laat over de streep in de verregende Alpenetappe naar Tignes, terwijl een vermoeide Campenaerts de finish niet wist te bereiken van de ‘Ventoux-etappe’ met aankomst in Malaucène. Carlos Barbero, Sean Bennett, Simon Clarke, Max Walscheid en Sergio Henao zijn nog wel in koers.

Het aantal opgaves in de Tour de France staat nu, na twaalf etappes, op exact dertig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.