Tour 2021: Robert Gesink moet opgeven met schouderblessure
foto: Cor Vos
maandag 28 juni 2021 om 16:07

Tour 2021: Robert Gesink moet opgeven met schouderblessure

Update Voor Robert Gesink zit de Tour de France er al na twee en een halve dag op. De ervaren helper van Jumbo-Visma kwam vroeg in de derde etappe ten val, omdat hij de gevallen Geraint Thomas niet kon ontwijken. Gesink gaf daarna direct op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gesink stond na twee dagen op de 68ste plaats in het algemeen klassement, op bijna zeven minuten van gele trui Mathieu van der Poel. De 35-jarige klimmer was een belangrijke schakel in de Tourploeg van Jumbo-Visma. Door de twijfelachtige voorbereiding van Wout van Aert werd Gesink een grotere rol opgelegd in de bergen, maar de echte bergen zal hij niet halen. Ook de etappe naar zijn woonplaats Andorra moet hij missen.

Tony Martin en Steven Kruijswijk waren ook betrokken bij de crash. Zij konden hun weg vervolgen, al had Kruijswijk wel wat medische assistentie nodig. Door de opgave van Gesink komt het totaal aantal uitvallers op vijf te staan. (maandag 28 juni, 14.16 uur)


Update 16.07 uur – Schouderblessure voor Gesink

Jumbo-Visma heeft laten weten dat Gesink bij de valpartij het gewricht tussen het sleutelbeen en het schouderblad heeft ontwricht. Daardoor was het voor de 35-jarige Varssevelder onmogelijk om zijn koers te vervolgen. (maandag 28 juni, 16.07 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.