Tour 2022: Bahrain Victorious ziet medekopman Haig opgeven in kasseienrit
foto: Cor Vos
woensdag 6 juli 2022 om 17:10

Tour 2022: Bahrain Victorious ziet medekopman Haig opgeven in kasseienrit

Een fikse tegenvaller voor Bahrain Victorious: de ploeg zal het in de resterende Tourweken moeten doen zonder Jack Haig. De Australiër, die als medekopman voor het klassement van start ging, kwam vandaag ten val in de hectische kasseienetappe naar Wallers-Arenberg en moest opgeven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kasseienetappe in de Tour de France heeft voor de nodige slachtoffers gezorgd. Met nog goed dertig kilometer te gaan werd een eerste peloton opgeschrikt door een valpartij van onder meer Primož Roglič, Caleb Ewan en Jack Haig. Roglič en Ewan konden hun weg weer vervolgen op weg naar Wallers-Arenberg, maar Haig was minder gelukkig en moest uiteindelijk de handdoek gooien.

De 28-jarige Australiër begon de Tour met de ambitie om een goed algemeen klassement te rijden, maar daar kan nu dus al een streep door.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.