Tour 2022: Cherel en Paret-Peintre (AG2R Citroën) naar huis wegens corona
Aurélien Paret-Peintre - foto: Cor Vos
dinsdag 19 juli 2022 om 11:45

Tour 2022: Cherel en Paret-Peintre (AG2R Citroën) naar huis wegens corona

Mikaël Cherel en Aurélien Paret-Peintre zullen vandaag geen rugnummers meer opspelden voor de zestiende etappe van de Tour de France. De twee renners van AG2R Citroën testten zondag positief bij de grote controle van ASO en UCI, waren wel volledig asymptomatisch, maar gaan vandaag alsnog niet van start.

Alle coronatests die zondag werden uitgevoerd bij de renners in de Tour de France waren negatief, met uitzondering van twee coureurs voor wie aanvullend onderzoek was vereist. Intussen heeft AG2R Citroën laten weten dat het gaat om Mikaël Cherel en Aurélien Paret-Peintre.

De twee renners waren zondag nog volledig asymptomatisch. Wel gingen beide renners in isolatie om de andere coureurs en stafleden te beschermen. Het duo krijgt na overleg tussen de ploegarts en de dokters van de UCI en de Tour een startverbod, zo meldt Sporza.

Dit is een flinke streep door de rekening van AG2R Citroën, dat eerder al afscheid moest nemen van klassementskopman Ben O’Connor (te veel last van een val), Geoffrey Bouchard (coronabesmetting) en Oliver Naesen (ziek). Stan Dewulf, Benoît Cosnefroy en Bob Jungels blijven nu nog over namens de Franse formatie.

Positieve coronatests
De Tour de France raakte al verschillende renners kwijt vanwege het coronavirus. George Bennett, Vegard Stake Laengen (UAE Emirates), Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën), Guillaume Martin (Cofidis), Magnus Cort (EF-EasyPost), Warren Barguil (Arkéa-Samsic), Simon Clarke (Israel-Premier Tech) en Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco) gaven al op na positieve coronatests.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.