Greg Van Avermaet misschien toch naar de Tour de France

woensdag 29 juni 2022 om 17:05
Greg Van Avermaet misschien toch naar de Tour de France

foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of Bob Jungels vrijdag aan de start kan verschijnen van de openingstijdrit van de Tour de France. De Luxemburger van AG2R Citroën kampt namelijk met spijsverteringsproblemen en wacht het resultaat van een tweede coronatest af. En zo gloort toch weer hoop voor Greg Van Avermaet.

De 29-jarige Jungels moest zondag wegens spijsverteringsproblemen al passen voor het Luxemburgs kampioenschap op de weg. Afgelopen vrijdag kroonde hij zich nog wel voor de achtste keer tot Luxemburgs kampioen tegen de klok. De vraag is nu of Jungels het coronavirus onder de leden heeft, en zo niet, of hij nog op tijd fit geraakt voor de Tourstart.

Jungels nam woensdagochtend een coronatest af in het hotel waar zijn ploeg verblijft. “Het resultaat was positief, wat de reden is voor een nieuwe test die donderdagochtend zal worden uitgevoerd”, laat Serge Niamke, de teamarts van AG2R Citroën, weten. Pas na de uitslag van de tweede test zal er een definitief besluit omtrent de deelname van Jungels worden genomen.

Toch een nieuwe Tourdeelname voor Greg Van Avermaet?
AG2R Citroën kan nog een vervanger oproepen voor Jungels, die na een zeer moeilijke periode vol blessureleed weer de weg naar boven heeft gevonden. De allrounder werd eerder deze maand namelijk knap zesde in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Mocht Jungels niet kunnen starten, dan is Greg Van Avermaet zijn vervanger.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.