Tour 2022: Smaakmaker Magnus Cort staakt de strijd na positieve coronatest
foto: Cor Vos
zondag 17 juli 2022 om 11:43

Tour 2022: Smaakmaker Magnus Cort staakt de strijd na positieve coronatest

EF Education-EasyPost kan in de resterende Touretappes niet meer rekenen op Magnus Cort. De 29-jarige Deen, een van de meest opvallende figuren in deze Tour, zal wegens een positieve coronatest niet aan de start verschijnen van de vijftiende etappe naar Carcassonne.

Cort wist zich in de eerste twee Tourweken meerdere keren te onderscheiden. Het begon allemaal met de Tourstart in zijn thuisland Denemarken. De besnorde coureur slaagde er in de tweede etappe op Deense bodem in om, vanuit de vroege vlucht, de eerste bergtrui te veroveren. Een dag later ging hij opnieuw in de aanval en reed hij de hele dag alleen voorop, luid aangemoedigd door alle Deense wielerfans langs de kant van de weg.

De sterke allrounder wist de bergtrui uiteindelijk een week vast te houden: na de negende etappe richting Châtel nam Simon Geschke de bolletjestrui over van Cort. Die laatste was echter nog niet verzadigd en ging vervolgens op jacht naar etappewinst. In de tiende etappe naar Megève was het prijs voor Cort: de renner van EF Education-EasyPost versloeg na een spannende finale medevluchter Nick Schultz in de sprint.

Cort is in een millimetersprint Schultz de baas in Megève – foto: Cor Vos

Vijf dagen na zijn zege in Megève komt er echter vroegtijdig een einde aan de Tour van Magnus Cort. De coureur werd vanochtend wakker met griepverschijnselen en hoofdpijn, liet zich vervolgens testen op COVID-19 en de uitslag bleek positief. De Deen is – na de Portugees Ruben Guerreiro – de tweede renner van EF Education-EasyPost die de koers moet verlaten.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.