Tour 2022: Moscon heeft last van Long COVID en geeft op in rit naar Lausanne
foto: Cor Vos
zaterdag 9 juli 2022 om 16:25

Tour 2022: Moscon heeft last van Long COVID en geeft op in rit naar Lausanne

Update Gianni Moscon is de tweede opgever tijdens de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk. Nadat Kevin Vermaerke zijn weg niet meer vervolgde na een valpartij in de openingsfase, gaf de Italiaan van Astana Qazaqstan er ook de brui aan. Moscon klaagde de afgelopen dagen al over knieklachten, maar Astana Qazaqstan meldt dat zijn opgave te maken heeft met Long COVID.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Woensdag was ik slecht, ik zou zelfs vreselijk willen zeggen”, zei Moscon vrijdag tegen La Gazzetta dello Sport. “Ik eindigde op een half uur van de winnaar. Mensen herkenden me wel en noemden mijn naam. Ze weten wie ik ben, en ik weet dat ook. Ik weet wat ik waard ben. Maar ik ben mezelf niet, ik kan het niet zijn. Maar toch is het zo.”

Gianni Moscon stond bij de start van de achtste etappe 168ste in het algemeen klassement. Hij hield slechts twee renners achter zich, Marc Hirschi en Anthony Turgis. Astana Qazaqstan vervolgt de Tour met zeven renners.

Update (16.25 uur)

Astana Qazaqstan heeft op sociale media opheldering gegeven over de reden van de opgave van Gianni Moscon. De Italiaan heeft volgens de Kazachse ploeg last van Long COVID. Moscon liep in januari corona op en kreeg daar bronchitis bovenop. Vervolgens kende hij een moeizaam voorjaar, waarin hij geen korte uitslagen wist te rijden en in veel wedstrijden überhaupt de finish niet haalde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.