Tour 2022: Groupama-FDJ schuift Gaudu, Storer, Pinot en Küng naar voren
David Gaudu - foto: Cor Vos
woensdag 22 juni 2022 om 14:26

Tour 2022: Groupama-FDJ schuift Gaudu, Storer, Pinot en Küng naar voren

Groupama-FDJ trekt met een gebalanceerde selectie naar de Tour de France 2022. Het Franse team rekent onder meer op klimmers David Gaudu, Michael Storer en Thibaut Pinot. Voor de openingstijdrit in Kopenhagen is Stefan Küng een belangrijke gegadigde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast de al genoemde kopmannen is ook Valentin Madouas, de nummer drie van de voorbije Ronde van Vlaanderen, van de partij in de Tour de France. De selectie van Groupama-FDJ wordt gecompleteerd door de Canadees Antoine Duchesne, Luxemburger Kevin Geniets en de Fransman Olivier Le Gac.

Gaudu en Storer lijken zich in eerste instantie op een goed algemeen klassement te focussen, maar beide klimmers kunnen ook gaan voor ritsucces. Die laatste rol zal ook de ervaren Pinot invullen. Afgelopen week won Pinot nog een rit in de Ronde van Zwitserland. “De verwachtingen zullen hooggespannen zijn. Maar ik heb vertrouwen in mezelf, ik zal goed rusten. Het belangrijkste voor mij is dat ik kan juichen”, keek hij uit naar de Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.