Tour 2022: Uitvaller Michael Gogl breekt sleutelbeen en bekken
foto: Cor Vos
woensdag 6 juli 2022 om 19:13

Tour 2022: Uitvaller Michael Gogl breekt sleutelbeen en bekken

Update Alpecin-Deceuninck is Michael Gogl kwijt in de Tour de France. De Oostenrijker kwam in de kasseienetappe naar Wallers-Arenberg ten val en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op sociale media zijn beelden opgedoken van de valpartij van Gogl. De 28-jarige coureur, ploeggenoot van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen, stond na vier etappes op een 115e plaats in het algemeen klassement. Hij was bezig aan zijn vijfde Tour de France.

Na Jack Haig is Gogl de tweede uitvaller in de Tour 2022. (woensdag 6 juli, 17.45 uur)


Update 19.13 uur

Uit onderzoek in het ziekenhuis van Valenciennes is een sleutelbeenbreuk naar voren gekomen bij Michael Gogl. Ook heeft hij een breuk opgelopen in zijn bekken en darmbeen. Dat heeft Alpecin-Deceuninck laten weten in een medische update. Gogl zal spoedig geopereerd worden in het ziekenhuis van Herentals. (woensdag 6 juli, 19.13 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.