Tour 2022: Oliver Naesen stapt ziek af
foto: Cor Vos
woensdag 13 juli 2022 om 13:46

Tour 2022: Oliver Naesen stapt ziek af

Oliver Naesen heeft de Ronde van Frankrijk verlaten. Met nog een kleine honderd kilometer te gaan in de elfde etappe stapte hij ziek af met last van de luchtwegen. De Belg van AG2R Citroën heeft sinds de rustdag symptomen van corona, maar testte negatief op het virus.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Gisteren had ik een absolute kutdag. Ik ben zo ziek als iets sinds de rustdag”, zei Naesen vanochtend nog voor de camera van Sporza. “Ik heb spierpijn in mijn rug, twee ontstoken ogen, last van mijn neus, keel en longen. Eigenlijk alle symptomen van corona, behalve koorts. Maar ik test wel niet positief. Wat is dat dan?”

“Ik sta hier echt tegen mijn goesting en dat gebeurt eigenlijk nooit. Vandaag wordt weer een kutdag, dat is nu al zeker”, aldus Naesen, die niettemin verwachtte de rit naar de Col du Granon uit te kunnen rijden. “Vandaag mag normaal gezien geen probleem zijn. De eerste klim is pas na 50 kilometer. Ik moet hopen dat er een vlucht wegrijdt en ik in een gruppetto kan geraken. Maar plezant wordt het zeker niet.”

Naesen is de zestiende renner die heeft moeten opgeven. Er zijn nog 160 renners in koers.

[cf_dropouts edition=”62″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.