Tour 2022: Oliver Naesen stapt ziek af

woensdag 13 juli 2022 om 13:46
Tour 2022: Oliver Naesen stapt ziek af

foto: Cor Vos

Oliver Naesen heeft de Ronde van Frankrijk verlaten. Met nog een kleine honderd kilometer te gaan in de elfde etappe stapte hij ziek af met last van de luchtwegen. De Belg van AG2R Citroën heeft sinds de rustdag symptomen van corona, maar testte negatief op het virus.

“Gisteren had ik een absolute kutdag. Ik ben zo ziek als iets sinds de rustdag”, zei Naesen vanochtend nog voor de camera van Sporza. “Ik heb spierpijn in mijn rug, twee ontstoken ogen, last van mijn neus, keel en longen. Eigenlijk alle symptomen van corona, behalve koorts. Maar ik test wel niet positief. Wat is dat dan?”

“Ik sta hier echt tegen mijn goesting en dat gebeurt eigenlijk nooit. Vandaag wordt weer een kutdag, dat is nu al zeker”, aldus Naesen, die niettemin verwachtte de rit naar de Col du Granon uit te kunnen rijden. “Vandaag mag normaal gezien geen probleem zijn. De eerste klim is pas na 50 kilometer. Ik moet hopen dat er een vlucht wegrijdt en ik in een gruppetto kan geraken. Maar plezant wordt het zeker niet.”

Naesen is de zestiende renner die heeft moeten opgeven. Er zijn nog 160 renners in koers.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21
Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone