Tour 2022: Ook Simon Clarke niet meer van start wegens corona
foto: Cor Vos
zondag 17 juli 2022 om 12:17

Tour 2022: Ook Simon Clarke niet meer van start wegens corona

Israel-Premier Tech staat vandaag met een renner minder aan het vertrek van de vijftiende etappe van de Tour de France richting Carcassonne. De Israëlische formatie heeft voor de start laten weten dat Simon Clarke, de winnaar van de kasseienrit naar Wallers-Arenberg, een positieve coronatest heeft afgeleverd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De positieve coronatest van Clarke kwam aan het licht na een routinecontrole binnen de ploeg. De overige zeven renners van Israel-Premier Tech testten allemaal negatief op het virus, zo laat het team weten in een korte verklaring. Voor de 35-jarige Clarke heeft de Tour dus veertien etappes geduurd.

De ervaren Australiër kan ondanks de vroegtijdige aftocht terugkijken op een succesvolle Tour. Clarke won in de eerste week namelijk de veelbesproken kasseienrit, door in de finale af te rekenen met zijn vluchtkompanen Taco van der Hoorn, Edvald Boasson Hagen, Neilson Powless en Magnus Cort. Die laatste verschijnt vandaag trouwens ook niet meer aan het vertrek na een positieve coronatest.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.