Tour 2022: Opgave Mathieu van der Poel in elfde etappe
woensdag 13 juli 2022 om 14:36

Tour 2022: Opgave Mathieu van der Poel in elfde etappe

Mathieu van der Poel heeft de Tour de France verlaten in de elfde etappe naar de Col du Granon. Vroeg in de etappe was de kopman van Alpecin-Deceuninck nog een van de eerste aanvallers, maar hij loste al vroeg uit de kopgroep en gaf op tijdens de beklimming van de Col du Télégraphe.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vooraf werd Van der Poel nog tot de smaakmakers gerekend, maar behoudens een goede openingstijdrit in Kopenhagen kwam hij er in de Tour niet aan te pas. Hij klaagde over zijn vorm en gaf meermaals aan dat hij aan opgeven dacht. De afgelopen dagen leek hij er doorheen te komen, maar nog voor het serieuze hooggebergte begon geeft Van der Poel er de brui aan.


Dit zei Van der Poel na de kasseienrit tegen WielerFlits:


Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.