Tour 2022: Pechdag Jumbo-Visma gaat verder met val gele trui Vingegaard
foto: Cor Vos
zondag 17 juli 2022 om 16:40

Tour 2022: Pechdag Jumbo-Visma gaat verder met val gele trui Vingegaard

De pechdag van Jumbo-Visma in de Tour de France houdt aan. Nog voor de rit naar Carcassonne gaf Primož Roglič al op en tijdens de etappe viel Steven Kruijswijk letterlijk uit koers. Niet veel later lagen ook gele trui Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot op de grond.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij gebeurde op 58 kilometer voor de finish, bij het afdraaien van een rotonde. Vingegaard en Benoot gingen tegen de grond en vooral de Belg had moeite met opstaan. De Deense klassementsleider had schaafwonden op zijn schouder, maar kon zijn weg op een nieuwe fiets vervolgen. Daarna werd hij teruggebracht naar het peloton door Christophe Laporte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.