Tour 2022: Ploeggenoot Tadej Pogacar staakt de strijd na positieve coronatest

zaterdag 9 juli 2022 om 11:21
Tour 2022: Ploeggenoot Tadej Pogacar staakt de strijd na positieve coronatest

foto: Cor Vos

Vegard Stake Laengen gaat niet van start in de achtste rit van de Tour de France. De ploegmaat van Tadej Pogačar bij UAE Emirates testte immers positief op het COVID-19 en is door zijn team uit de wedstrijd gehaald.

Stake Laengen kreeg gisterochtend nog een negatief resultaat terug na een interne test van zijn team. “Maar gisteravond laat kreeg hij symptomen van keelpijn. De antigeentest was positief en de diagnose werd vanochtend met een PCR-test bevestigd”, deelde ploegarts Adriano Rotunno mee in een statement van het team.

De Noorse hardrijder is voor zijn eigen veiligheid, die van de ploeg en van het peloton uit de koers gehaald. Hij was bij UAE Emirates een belangrijke kracht om op vlakkere wegen tempo te maken en bijvoorbeeld te jagen op een kopgroep. Door zijn uitvalbeurt bestaat de formatie rond gele trui Tadej Pogačar nog uit zeven renners.

Ook Geoffrey Bouchard testte positief op COVID-19
Stake Laengen is niet de eerste renner die na een positieve coronatest vandaag niet meer aan de start verschijnt van de achtste rit. Ook Geoffrey Bouchard van AG2R Citroën stapt niet meer op de fiets na een positieve test. De Franse renner voelde zich in de zevende rit al niet fit en deed na afloop een coronatest. Die gaf een positief resultaat.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone