Tour 2022: Ploeggenoot Tadej Pogacar staakt de strijd na positieve coronatest
foto: Cor Vos
zaterdag 9 juli 2022 om 11:21

Tour 2022: Ploeggenoot Tadej Pogacar staakt de strijd na positieve coronatest

Vegard Stake Laengen gaat niet van start in de achtste rit van de Tour de France. De ploegmaat van Tadej Pogačar bij UAE Emirates testte immers positief op het COVID-19 en is door zijn team uit de wedstrijd gehaald.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Stake Laengen kreeg gisterochtend nog een negatief resultaat terug na een interne test van zijn team. “Maar gisteravond laat kreeg hij symptomen van keelpijn. De antigeentest was positief en de diagnose werd vanochtend met een PCR-test bevestigd”, deelde ploegarts Adriano Rotunno mee in een statement van het team.

De Noorse hardrijder is voor zijn eigen veiligheid, die van de ploeg en van het peloton uit de koers gehaald. Hij was bij UAE Emirates een belangrijke kracht om op vlakkere wegen tempo te maken en bijvoorbeeld te jagen op een kopgroep. Door zijn uitvalbeurt bestaat de formatie rond gele trui Tadej Pogačar nog uit zeven renners.

Ook Geoffrey Bouchard testte positief op COVID-19
Stake Laengen is niet de eerste renner die na een positieve coronatest vandaag niet meer aan de start verschijnt van de achtste rit. Ook Geoffrey Bouchard van AG2R Citroën stapt niet meer op de fiets na een positieve test. De Franse renner voelde zich in de zevende rit al niet fit en deed na afloop een coronatest. Die gaf een positief resultaat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.