Tour 2022: Steven Kruijswijk met schouderblessure afgevoerd naar ziekenhuis
foto: Cor Vos
zondag 17 juli 2022 om 16:26

Tour 2022: Steven Kruijswijk met schouderblessure afgevoerd naar ziekenhuis

Steven Kruijswijk is tijdens de vijftiende etappe van de Tour de France ten val gekomen en heeft moeten opgeven. De klimmer van Jumbo-Visma kwam op ruim 60 kilometer van de finish in Carcassonne ten val en greep direct naar zijn schouder en arm.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Daarbij schudde Kruijswijk opzichtig ‘nee’ richting ploeggenoot Wout van Aert. Ook de groenetruidrager stond namelijk bij de valpartij, net als Martijn Tusveld van Team DSM en Israel-Premier Tech-renner Jakob Fuglsang. Kruijswijk greep direct naar zijn schouder en stuurde Van Aert, die wilde wachten, weg.

Volgens de koersdokter van de Tour de France gaat het mogelijk om een sleutelbeenbreuk bij Kruijswijk, of om een breuk van het bot tussen de schouder en het sleutelbeen.

Twee uitvallers op een dag
Eerder deze zondag raakte Jumbo-Visma ook al Primož Roglič kwijt als gevolg van een eerdere valpartij in deze Ronde van Frankrijk. Gele trui Jonas Vingegaard moet het daarom doen met Wout van Aert, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck.

[cf_dropouts edition=”62″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.