Tour 2023: Alpecin-Deceuninck ziet Ramon Sinkeldam opgeven, ook Ruben Guerreiro uit koers
foto: Cor Vos
zaterdag 15 juli 2023 om 15:52

Tour 2023: Alpecin-Deceuninck ziet Ramon Sinkeldam opgeven, ook Ruben Guerreiro uit koers

Ramon Sinkeldam is in de veertiende etappe uit de Tour de France 2023 gestapt. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck kreeg het al vroeg in de bergetappe naar Morzine moeilijk en stapte ongeveer 80 kilometer voor de finish uit koers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voormalig Nederlands kampioen Sinkeldam was eerder deze Tour een belangrijke schakel in de vier etappezeges van sprinter Jasper Philipsen, maar de zware tweede week is er te veel aan geworden voor de hardrijder.

Eerder in de veertiende etappe stapten nog vijf renners uit als gevolg van meerdere valpartijen. Sinkeldam is, over de gehele ronde gezien, de zeventiende uitvaller van deze Tour de France. Hij is na Fabio Jakobsen de tweede Nederlander die een opgave noteert.

Later in de etappe stapte ook Movistar-renner Ruben Guerreiro uit de wedstrijd. Dat gebeurde tijdens de beklimming van de Col de la Ramaz. Eerder in de rit verloor Movistar ook al Antonio Pedrero.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.