Tour 2023: Bilbao zet werk van ploeggenoot Mäder voort met actie voor goed doel
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 1 juli 2023 om 12:23

Tour 2023: Bilbao zet werk van ploeggenoot Mäder voort met actie voor goed doel

Pello Bilbao zal de komende Tour de France geld inzamelen voor Basoaksos, een goed doel dat zich inzet voor herbebossing. De Bask doneert één euro aan de organisatie voor elke renner die hij elke dag achter zich weet te houden in de rituitslag. Hij doet dit ter nagedachtenis aan zijn overleden ploeggenoot Gino Mäder, die in de Vuelta a España van 2021 een soortgelijke actie deed.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De in de Ronde van Zwitserland overleden Mäder was niet alleen een uitstekend wielrenner, maar ook iemand die zich inzette voor een betere wereld. Tijdens de Ronde van Spanje van 2021 verzamelde hij een bedrag van 4529 euro voor Justdiggit, een non-profitorganisatie die zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan door Afrika te vergroenen. Hij deed dit door één euro te doneren voor elke renner die achter hem eindigde in elke rituitslag.

Bilbao doet dat de komende Tour dus ook, voor Basoaksos. “Ik zal in de voetsporen treden van Gino en zijn nalatenschap voortzetten”, schrijft de 33-jarige renner op sociale media. “Het doel is om ontbost land op te kopen en het opnieuw te beplanten met lokale soorten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.