Tour 2023: Buiten tijd gereden Alexis Renard moet Tour verlaten met gebroken elleboog
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 18 juli 2023 om 19:43

Tour 2023: Buiten tijd gereden Alexis Renard moet Tour verlaten met gebroken elleboog

Cofidis moet het de rest van de Tour de France doen zonder Alexis Renard. De Fransman kwam in de zestiende etappe aan het begin van zijn tijdrit ten val. De Bretonse sprinter blijkt daarbij zijn elleboog te hebben gebroken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Overigens was voortzetting van de Tour voor Renard na vandaag sowieso onzeker. De 24-jarige coureur kwam namelijk op tien minuten en 46 seconden van winnaar Jonas Vingegaard binnen, één seconde over de tijdslimiet. Mogelijk had de organisatie hem nog gratie verleend, maar dat is nu dus niet meer aan de orde.

De bocht waar Renard ten val kwam bleek overigens bijzonder listig. Zowel Nils Eekhoff als John Degenkolb, beide van Team dsm-firmenich, kwamen ook al ten val in dezelfde bocht, maar kwamen wel op tijd binnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.