Tour 2023: Twee dsm-renners missen start tijdrit, Degenkolb en Eekhoff vallen in eerste bocht
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juli 2023 om 13:27

Tour 2023: Twee dsm-renners missen start tijdrit, Degenkolb en Eekhoff vallen in eerste bocht

Een opvallend begin van de Tourtijdrit naar Combloux, met een hoofdrol voor Team dsm-firmenich. Terwijl Alexander Edmondson en Sam Welsford à la Pedro Delgado te laat bij het startpodium kwamen, gingen hun ploeggenoten John Degenkolb en Nils Eekhoff in de allereerste bocht van de chronoproef onderuit. Ook Alexis Renard van Cofidis viel in de bocht naar rechts.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Edmonson en Welsford leken zich overigens niet al te druk te maken, toen ze te laat aan de start verschenen. Beiden hebben weinig te winnen in de rit tegen de klok: dagsucces zit er niet in en ook voor het algemeen klassement spelen ze niet mee.

De gevallen Degenkolb tastte na de finish nog in het duister. “Ik weet echt niet waarom ik viel. Ik vertrok ook niet als een gek. Voor alles is een eerste keer. Ik ben nog nooit eerder onderuit gegaan in een tijdrit.”

“Ik heb gelukkig geen breuken overgehouden aan mijn val, maar wel huid verloren. Ik reed op de witte lijnen, maar dat is normaal geen probleem. Ik kon alleen niet meer corrigeren”, laat de ervaren Duitser weten in gesprek met Eurosport.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.