Tour 2023: Op de limiet! Solerende Mathieu van der Poel stort zich in afdaling
foto: Cor Vos
donderdag 13 juli 2023 om 16:34

Tour 2023: Op de limiet! Solerende Mathieu van der Poel stort zich in afdaling

Mathieu van der Poel heeft niet alleen zijn stem, maar ook zijn benen terug. De Nederlander, die de afgelopen dagen niet helemaal fit was, zat in de twaalfde etappe van de Tour de France in de vroege vlucht en begon op 47 kilometer van het einde aan een solo. Daarna gaf hij vol gas in een van de afdalingen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel kwam met ongeveer twintig seconden boven op de Col de la Croix Montmain, de voorlaatste beklimming van de dag. Een beperkte voorsprong, die hij uit probeerde te breiden in de afdaling. Hij ging daarom op de limiet naar beneden, zoals op de onderstaande beelden is te zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.