Tour 2023: Pech houdt aan voor Astana Qazaqstan: David de la Cruz geeft op na val
foto: Cor Vos
donderdag 13 juli 2023 om 14:08

Tour 2023: Pech houdt aan voor Astana Qazaqstan: David de la Cruz geeft op na val

Het is niet de Tour de France van Astana Qazaqstan. De Kazachse ploeg verloor eerder al kopman Mark Cavendish en nu heeft ook David de la Cruz op moeten geven. De 34-jarige Spanjaard kwam ten val in de openingsfase van de twaalfde etappe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De koers was nog geen dertig kilometer onderweg toen De la Cruz samen met Quentin Pacher onderuit ging. Laatstgenoemde kon zijn weg weer vervolgen, maar De la Cruz greep gelijk naar zijn schouder en bleef lang liggen. Hij nam daarna plaats in een ambulance en zou afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

De la Cruz stond 36e in het algemeen klassement, op ruim 43 minuten van leider Jonas Vingegaard. Voor Astana Qazaqstan is het de derde opgever. Naast De la Cruz en Cavendish verdween ook Luis León Sánchez namelijk al uit de wedstrijd door een valpartij.

Bij een onderzoek in het ziekenhuis van Roanne zijn geen breuken vastgesteld bij David de la Cruz. Dat laat Astana Qazaqstan weten via sociale media. De la Cruz heeft wel meerder schaafwonden. Daarnaast moest zijn elleboog gehecht worden.

[cf_dropouts edition=”1049″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.