Tour 2023: Philipsen snijdt demarrerende Eenkhoorn (letterlijk) de pas af
foto: Cor Vos
donderdag 20 juli 2023 om 16:53

Tour 2023: Philipsen snijdt demarrerende Eenkhoorn (letterlijk) de pas af

Een merkwaardig moment in de achttiende etappe van de Tour de France. Tijdens de rustig voortkabbelende rit, wilde Pascal Eenkhoorn de sprong naar de vroege vluchters maken, maar dat werd door Jasper Philipsen niet op prijs gesteld. De groenetruidrager wilde de aanval van de Nederlander neutraliseren en reed zijn collega daarbij bijna de berm in.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), Jonas Abrahamsen (Uno-X) en Victor Campenaerts (Lotto Dstny) reden de hele dag al voor het peloton uit. Daar was lange tijd controle van onder meer Alpecin-Deceuninck, de ploeg van Philipsen, maar op een klimmetje van de vierde categorie kwamen er wat aanvallen. Ook Pascal Eenkhoorn probeerde het. Philipsen sprong echter op zijn wiel, reed hem voorbij en wilde de deur dichtdoen.

Aanvankelijk lukte dat, want Eenkhoorn nam weer plaats in het peloton. Even later trok hij echter nogmaals ten strijde. Nu kreeg hij wel de ruimte en met de hulp van Campenaerts, die zich even liet uitzakken, kwam hij bij de andere vroege vluchters.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.