Tour 2023: Prijs voor de Superstrijdlust gaat naar Victor Campenaerts
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juli 2023 om 12:10

Tour 2023: Prijs voor de Superstrijdlust gaat naar Victor Campenaerts

Victor Campenaerts is verkozen tot meest strijdlustige renner van de Tour de France 2023. De Belg van Lotto Dstny liet zich de voorbije drie weken vaak zien in de aanval, hield er geen ritzege aan over, maar gaat dus niet met lege handen naar huis.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ASO besloot negen renners te nomineren voor de Prijs van de Superstrijdlust. Victor Campenaerts moest het opnemen tegen Tadej Pogacar (UAE Emirates), Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Krists Neilands (Israel-Premier Tech), Ben O’Connor (AG2R Citroën), Georg Zimmermann (Intermarché-Circus-Wanty), Mads Pedersen (Lidl-Trek) en Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies).

Via het Twitteraccount van LeTour kreeg het publiek ook dit jaar weer inspraak bij de winnaar van de Prijs voor de Superstrijdlust. De renner die vandaag om 12 uur de meeste ‘retweets’ achter zijn naam had staan, kreeg de publieksstem in deze verkiezing. Thibaut Pinot kwam – met meer dan 14.000 retweets, als winnaar uit de bus. Campenaerts was met 6.655 retweets tweede.

Thibaut Pinot won de ‘publieksronde’ – foto: Cor Vos

In het eindoordeel voor de meest strijdlustige renner in de afgelopen Tour telde de publieksstem voor vijftig procent mee, de andere helft werd bepaald door een (grotendeels Franse) jury. De jury kwam bij Campenaerts uit als meest strijdlustige renner. De Belg kwam uiteindelijk dus als winnaar uit de bus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.