Tour 2023: Opgave Enric Mas na harde valpartij, Richard Carapaz ook zwaar gehavend
foto: Cor Vos
zaterdag 1 juli 2023 om 16:51

Tour 2023: Opgave Enric Mas na harde valpartij, Richard Carapaz ook zwaar gehavend

Update De Tour de France is erg slecht begonnen voor Enric Mas. De klassementsrenner Movistar kwamen, net als Richard Carapaz van EF Education-EasyPost, in de razendsnelle afdaling van de Côte de Vivero ten val. Dat was een van de belangrijkste klimmetjes in volle finale. Mas kreeg medische assistentie, maar stapte niet meer op de fiets en is dus de eerste uitvaller.

De valpartij gebeurde op ruim 20 kilometer van de finish in Bilbao. Het tempo lag daar hoog, mede doordat de allesbeslissende klim van de Côte de Pike in het vooruitzicht lag. De Ecuadoriaan en de Spanjaard bleven lang achter op de plek van de valpartij.

Mas werd direct gecheckt door de rondearts en ook Carapaz kreeg assistentie vanuit zijn eigen ploeg. De EF-kopman kon na enkele minuten toch zijn weg vervolgen, zij het met moeite. Er zal een röntgenfoto van zijn knie worden gemaakt, liet zijn ploeg na de rit weten. 

Mas kon door pijn aan de schouder niet verder en moest daardoor al opgeven nog voor de eerste etappe gefinisht was. Hij werd voor nader onderzoek afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ’s avonds een breuk in zijn schouderblad werd vastgesteld. Verder heeft hij enkele schaafwonden aan de valpartij overgehouden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.