Tour 2023: Negen genomineerden voor Prijs voor de Superstrijdlust bekend
foto: Cor Vos
zondag 23 juli 2023 om 07:30

Tour 2023: Negen genomineerden voor Prijs voor de Superstrijdlust bekend

ASO heeft de negen genomineerden die morgenavond de Prijs voor de Superstrijdlust kunnen ontvangen bekendgemaakt. Daarbij witte truiwinnaar Tadej Pogacar, maar ook de Belg Victor Campenaerts (Lotto Dstny).

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Via het Twitteraccount van LeTour krijgt ook dit jaar het publiek weer inspraak bij de winnaar van de Prijs voor de Superstrijdlust. De renner die morgen om 12 uur de meeste ‘retweets’ achter zijn naam heeft, krijgt immers de publieksstem in deze verkiezing.

In het eindoordeel over de meest strijdlustige renner in de afgelopen Tour telt de publieksstem voor vijftig procent mee, de andere helft wordt bepaald door een (grotendeels Franse) jury. Vorig jaar ging Wout van Aert met de Prijs voor de Superstrijdlust aan de haal.

De genomineerden:
flag-si Tadej Pogacar (UAE-Emirates)
flag-fr Julian Alaphilippe (Soudal – Quick-Step)
flag-fr Thibaut Pinot (Groupama-FDJ)
flag-be Victor Campenaerts (Lotto Dstny)
flag-lv Krists Neilands (Israel-Premier Tech)
flag-au Ben O’Connor (AG2R Citroën)
flag-de Georg Zimmermann (Intermarché-Circus-Wanty)
flag-dk Mads Pedersen (Lidl-Trek)
flag-fr Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.