Tour 2023: Vingegaard en Kelderman opgehouden door auto koersorganisatie
foto: Cor Vos
woensdag 19 juli 2023 om 17:21

Tour 2023: Vingegaard en Kelderman opgehouden door auto koersorganisatie

Video Een opmerkelijk incident op iets meer dan een kilometer of acht van de finish van de zeventiende etappe van de Tour de France. Wilco Kelderman en geletruidrager Jonas Vingegaard werden tijdens de beklimming van de Col de la Loze opgehouden door de auto van de koersdirectie. Ook enkele motoren stonden in de weg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De twee renners van Jumbo-Visma werden enige tijd opgehouden door dit incident. Na enkele seconden konden ze hun weg vervolgen. Bij het vertrekken werd Vingegaard enthousiast op gang geduwd door enkele toeschouwers, al kwam hij daarbij ook bijna in het achterwiel van Kelderman terecht.

Het is beslist niet de eerste keer dat renners deze Tour werden opgehouden door externe factoren. Zo werd Tadej Pogačar door motards gehinderd toen hij op de Col de Joux Plane versnelde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.