Tour 2024: Arkéa-B&B Hotels rekent op sprinter Arnaud Démare, maar heeft ook andere troeven
foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2024 om 10:28

Tour 2024: Arkéa-B&B Hotels rekent op sprinter Arnaud Démare, maar heeft ook andere troeven

Arnaud Démare is de grote kopman van Arkéa-B&B Hotels in de komende Tour de France. Het Franse team hoopt met de sprinter tenminste één rit te pakken. Ook mannen als Luca Mozzato en debutant Kévin Vauquelin zouden voor dagsucces kunnen zorgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Démare is niet bezig aan zijn allerbeste seizoen. De 32-jarige renner wist nog geen enkele keer te winnen en kwam ook nog niet echt in de buurt van een zege. In januari en februari behaalde de Fransman enkele ereplaatsen, maar later moest hij zijn voorjaar vroegtijdig afbreken vanwege oververmoeidheid. Inmiddels staat hij er echter weer een stuk beter voor, volgens ploegleider Yvon Ledanois.

Arnaud Démare was weer in goede vorm in de Ronde van Zwitserland, waar het parcours weinig kansen bood voor de sprinters”, aldus Ledanois op de teamsite. “Hij voelde zich goed en vol vertrouwen. Het doel voor hem is om tenminste één rit te winnen in de Tour de France en zo zijn 96ste overwinning uit zijn carriere te boeken. Arnaud zal een sterke trein aan zijn zijde hebben in jacht op zijn derde ritzege in La Grande Boucle, met de trui van Arkéa-B&B Hotels om zijn schouders.”

Luca Mozzato en Kévin Vauquelin
Démare zal in de laatste kilometers van de vlakke ritten geholpen worden door onder meer Amaury Capiot, Daniel McLay en Luca Mozzato. Die laatste, de nummer twee van de Ronde van Vlaanderen, zou ook zelf moeten kunnen scoren in de Tour. Arkéa-B&B Hotels wil de Italiaan uitspelen als het tot een sprint met een uitgedund peloton komt, zonder Démare.

In de nog lastigere ritten zullen Cristián Rodríguez, Clément Champoussin, Raúl García Pierna en Kévin Vauquelin het mooie weer moeten maken. Vooral Vauquelin is iemand om in de gaten te houden. De pas 23-jarige debutant won de voorbije twee jaar vier koersen en behaalde een veelvoud aan ereplaatsen. Dit voorjaar werd de Fransman onder meer tweede in de Ster van Bessèges, tiende in Tirreno-Adriatico, achtste in de Ronde van het Baskenland en tweede in de Waalse Pijl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.