Tour 2024: Axel Zingle en Piet Allegaert maken selectie Cofidis compleet
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 15:07

Tour 2024: Axel Zingle en Piet Allegaert maken selectie Cofidis compleet

Cofidis neemt Axel Zingle toch gewoon mee naar de Tour de France. Het verhaal ging dat de Franse formatie met het idee speelde om Zingle thuis te laten voor de drieweekse ronde, aangezien hij op weg lijkt naar Visma | Lease a Bike. Piet Allegaert mag zich ook opmaken voor de Ronde van Frankrijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Axel Zingle lijkt volgend jaar de overstap te maken naar Visma | Lease a Bike. Volgens L’Équipe heeft Zingle een driejarig contract getekend bij de Nederlandse formatie. De 25-jarige renner, die in 2022 prof werd bij Cofidis, kreeg van zijn huidige werkgever ook een verbeterd aanbod, maar koos toch voor een nieuw, Nederlands avontuur. Dat is niet in goede aarde gevallen bij zijn huidige ploeg Cofidis, meldde L’Équipe.

De ploeg speelde volgens de Franse sportkrant dan ook met het idee om Zingle niet op te stellen voor de Tour de France, maar dit blijkt toch niet te kloppen. Cofidis kondigde maandag namelijk zijn laatste twee deelnemers aan voor de Ronde van Frankrijk: Piet Allegaert en dus Axel Zingle. De Franse puncheur reed vorig jaar zijn eerste Tour de France, maar kon bij zijn debuut geen potten breken. Voor Allegaert is het zijn eerste Tourdeelname.

Speerpunten
Bij Cofidis waren zes renners al zeker van een plekje in de selectie voor de komende editie van La Grande Boucle. Dit zijn Bryan Coquard, Guillaume Martin, Simon Geschke, Jésus Herrada, Alexis Renard en Ion Izagirre, die in de Ronde van Zwitserland nog ten val kwam.

Coquard zal in de vlakkere etappes de sprinthonneurs waarnemen, terwijl Martin de aangewezen renner lijkt om een goed klassement te rijden. De Franse filosoof kan het eventueel ook over een andere boeg gooien en op jacht gaan naar ritwinst en de bolletjestrui. Met Herrada, Izagirre en de afscheidnemende Geschke beschikt de ploeg over meer potentiële rittenkapers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.