Tour 2024: Bahrain Victorious neemt Poels nu wel mee, Buitrago voor klassement
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2024 om 13:56

Tour 2024: Bahrain Victorious neemt Poels nu wel mee, Buitrago voor klassement

Wout Poels mag zich opmaken voor zijn elfde Tour de France. De 36-jarige Nederlander maakt namelijk deel uit van de achtkoppige selectie van Bahrain Victorious voor de komende editie (29 juni-21 juli) van de Franse ronde. De ploeg uit het Midden-Oosten bombardeert Santiago Buitrago tot kopman voor het klassement.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wout Poels had voor zichzelf een duidelijk doel gesteld dit seizoen. Nadat hij vorig jaar succesvol was met ritzeges in de Tour de France en Vuelta a España, wilde hij dit seizoen in de Giro d’Italia de grote ronde-trilogie completeren. In aanloop naar de Ronde van Italië liet hij alvast zien in goede vorm te verkeren. Alleen: Poels werd op het allerlaatste moment toch gepasseerd door zijn ploeg Bahrain Victorious.

Dit tot teleurstelling van Poels, die wel meteen de knop wist om te zetten. “Ik zou in de zomer graag naar de Tour gaan. Daar maak ik wel een goede kans op”, liet hij na zijn niet-selectie voor de Giro weten in zijn eigen podcast voor het AD. Bahrain Victorious heeft nu dus goed nieuws voor Poels. De ervaren klimmer – die vorig jaar op de flanken van de Mont-Blanc nog naar zijn eerste Tourzege wist te soleren – is er wel gewoon bij in de Tour.

Buitrago is de man voor het klassement – foto: Cor Vos

Tourdebutant Buitrago is ambitieus 
De vraag is hoeveel ruimte Poels zal krijgen van de ploegleiding van Bahrain Victorious. De formatie heeft in een persbericht namelijk aangekondigd dat Santiago Buitrago de uitgesproken leider is. De 24-jarige Colombiaan maakt zijn debuut in de Tour en gaat meteen voor een goed klassement. Hij kan in de bergetappes rekenen op steun van drie sterke klimmers, met Poels, Pello Bilbao en Jack Haig. Bilbao mikt eveneens op een goede eindnotering.

“Ik ben enorm enthousiast voor mijn eerste Tour de France”, blikt Buitrago vooruit in een perscommuniqué. “We hebben in Andorra hard gewerkt richting de Tour, want we moeten er meteen staan. Het wordt een zware openingsweek en dat is goed voor mij. Ik hoop dat mijn ervaring in de Giro mij helpt in deze Tour. Ik ga voor het klassement, maar weet ook dat de concurrentie sterk is.”

Phil Bauhaus mag net als in de Giro d’Italia zijn kans wagen in de ritten die eindigen in een sprint. Met Fred Wright en Matej Mohoric denkt de ploeg ook aan succes in de overgangsetappes. De ervaren Nikias Arndt is de achtste en laatste naam binnen de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.