Tour 2024: Kuss niet fit genoeg om te starten, Visma | Lease a Bike roept Lemmen op als vervanger
Sepp Kuss - foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2024 om 11:07

Tour 2024: Kuss niet fit genoeg om te starten, Visma | Lease a Bike roept Lemmen op als vervanger

Sepp Kuss zal zaterdag niet aan de start staan van de Tour de France. De Amerikaan zat in de selectie van Visma | Lease a Bike, maar is niet volledig hersteld van een corona-infectie. Bart Lemmen is zijn vervanger.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kuss reed het Critérium du Dauphiné als laatste voorbereidingskoers op de Tour de France. Kuss begon als een van de (schaduw)favorieten voor de eindzege aan de Franse rittenkoers, maar was geen schim van de renner die vorig jaar nog de Vuelta a España wist te winnen. Uiteindelijk stapte hij niet meer op in de laatste etappe, waarna hij liet weten zich al enkele dagen niet volledig fit te voelen.

Sepp Kuss is niet voldoende hersteld van zijn corona-infectie en zal niet staten in de Tour”, laat Visma | Lease a Bike nu weten op sociale media. Op de site van het team zegt sportief manager Merijn Zeeman het volgende: “Dit is natuurlijk op de eerste plaats heel zuur voor Sepp. Zijn inbreng is altijd van groot belang in de ploeg, maar dan moet hij natuurlijk wel helemaal fit zijn. Helaas hebben we vandaag samen moeten vaststellen dat dat onvoldoende het geval is na die besmetting. Hij moet nu eerst even goed herstellen en zal daarom niet starten. Gelukkig hebben we met Bart Lemmen een goede vervanger klaar staan.”

Bart Lemmen
Bart Lemmen is bezig aan zijn eerste seizoen bij Visma | Lease a Bike. Vorig jaar kwam hij nog uit voor het ProTeam Human Powered Health en daarvoor reed hij voor het Continentale VolkerWessels. De oud-militair heeft echter al laten zien geen moeite te hebben met het WorldTour-niveau. Zo werd hij vijfde in de Tour Down Under en tiende in de UAE Tour. Onlangs eindigde Lemmen bovendien als tweede in de Ronde van Noorwegen.

“Ondanks dat hij pas anderhalf jaar professional is, blijkt Bart al een hele betrouwbare en sterke renner”, aldus Zeeman. “Hij ontwikkelt zich heel snel. Dat bewees hij dit jaar al met meerdere goede klasseringen. Hij rijdt goed bergop, en offert zich graag op voor zijn kopman Jonas Vingegaard. Ik heb veel vertrouwen in Bart.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2024 13:18
Oeps... dat is een serieuze aderlating. Benieuwd hoe Visma de nieuwe underdog-rol in de praktijk gaat brengen. Ik geloof niet dat Evenepoel de Tour gaat winnen, maar door de eerste week stevig oorlog te maken, valt er misschien wel een zaakje te doen. Mooi voor Lemmen ook; groeit snel door in de team-hiërarchie zo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.