Tour 2024: Ben O’Connor is er om meerdere redenen niet bij
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 juni 2024 om 16:15

Tour 2024: Ben O’Connor is er om meerdere redenen niet bij

Decathlon AG2R maakte eerder vandaag de selectie bekend voor de Tour de France. Sam Bennett en Felix Gall zijn de speerpunten van het Franse team. Een naam die ontbreekt binnen de achtkoppige selectie is die van Ben O’Connor. De Australische klimmer is er om verschillende redenen niet bij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor mij dit jaar geen Tour de France! We hebben baby Josephine mogen verwelkomen in onze familie. We verblijven nog altijd in Barcelona om haar bij te staan met extra zorg”, laat O’Connor weten via Instagram.

“Daar komt nog eens bij dat ik sinds de start van de Giro d’Italia (waarin hij 4e werd in het eindklassement, red.) niet langer dan een week thuis ben geweest. Ik heb ook een drukke en veeleisende seizoensstart achter de rug. Dan is de keuze snel gemaakt. Ik zie jullie volgend jaar weer terug in de Tour”, kijkt O’Connor al uit naar de editie van 2025.

Het is voor het eerst sinds 2020 dat O’Connor niet zal deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. In 2021, 2022 en 2023 stond hij wel telkens aan het vertrek. Na een buitengewoon succesvol Tourdebuut (4e in de eindstand én een ritzege) wist hij de lijn niet door te trekken. In 2022 en 2023 bleven sportieve successen in de Tour uit, maar speelde hij wel een belangrijke rol in de populaire Netflix-serie Tour de France: Unchained.

Toekomst
Als het aan O’Connor ligt, is hij volgend jaar weer van de partij in de Tour. Of dat zal gebeuren namens Decathlon AG2R is maar zeer de vraag. De 28-jarige klimmer heeft een aflopend contract en is daarom erg gewild op de transfermarkt. Dat schrijft Le Dauphiné. Zijn huidige ploeg wil hem graag behouden, maar het lijkt erop dat O’Connor andere oorden gaat opzoeken binnen de WorldTour. Jayco AlUla staat volgens de Franse krant in pole position om hem aan te trekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.