Tour 2024: Cofidis heeft halve selectie al op papier
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 juni 2024 om 12:43

Tour 2024: Cofidis heeft halve selectie al op papier

Cofidis heeft al vier renners op papier voor de Tour de France. Deze week kondigde het Franse WorldTeam op sociale media aan dat het met kopmannen Guillaume Martin en Bryan Coquard naar het Grand Départ in Florence trekt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat Guillaume Martin de kopman is voor het algemeen klassement, is wel duidelijk. Ion Izagirre, die vorig jaar nog een rit won in de Tour, wordt door Cofidis namelijk aangekondigd als helper van Martin. Daarnaast zal de Baskische klimmer azen op ritzeges. Dat wordt ook verwacht van Coquard, die in de sprints uitgespeeld zal worden en ook in heuvelritten hoopt te verrassen. Voor Coquard wordt het zijn zevende deelname, maar een rit won hij nog nooit in de Tour.

De vierde naam die is aangekondigd is die van Alexis Renard. “Mijn doel is om te werken voor onze kopmannen, zodat ze veilig blijven en in de beste vorm aan de belangrijke momenten kunnen beginnen”, aldus Renard. Ook de namen van puncheur Axel Zingle en de aanvalslustige Stefano Oldani worden genoemd voor de Tourselectie van Cofidis, maar zijn nog niet officieel bevestigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.