Tour 2024: Cofidis ziet met Izagirre en Renard liefst twee renners opgeven
Ion Izagirre - foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 12:45

Tour 2024: Cofidis ziet met Izagirre en Renard liefst twee renners opgeven

De elfde etappe van de Tour de France lijkt voor Cofidis uit te draaien op een kleine ramp. De Franse formatie moest al vroeg in de rit namelijk afscheid nemen van Ion Izagirre en Alexis Renard. De twee renners moesten al snel lossen uit het peloton.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Renard en Izagirre reden de voorbije dagen al niet meer zo fris en fruitig rond. De twee renners van Cofidis hadden al last van blessures en kregen vandaag de rekening gepresenteerd. De Fransman moest in een doldrieste openingsfase – waarin slag om slinger werd gedemarreerd – bijzonder vroeg lossen uit het peloton. Renard kwam zo al snel in zijn eentje te zitten, reed nog wel even door, maar besloot niet veel later uit de ronde te stappen.

Tot overmaat van ramp bleek ook Izagirre niet meer in staat om het peloton bij te benen. De Spaanse klimmer liet zich daarvoor nog wel even zien in de aanval, maar trapte al snel op zijn adem en reed niet veel later moederziel alleen, achter het peloton. Ook voor Izagirre – vorig jaar nog ritwinnaar in de Tour – bleek het een uitzichtloze situatie en zo is Cofidis plots twee renners kwijt in deze Ronde van Frankrijk.

Eerder in de Tour konden we al de opgaves noteren van Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan), Casper Pedersen (Soudal Quick-Step), Mads Pedersen en Aleksandr Vlasov (Red Bull-BORA-hansgrohe) en deze ochtend verscheen een zieke Tim Declercq niet meer aan de start.

Uitvallers

Etappe:
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.