Tour 2024: De ‘Grote Zes’ voor het eerst allemaal aan de start van dezelfde koers
Van der Poel en Pogacar - foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2024 om 09:47

Tour 2024: De ‘Grote Zes’ voor het eerst allemaal aan de start van dezelfde koers

Mathieu van der Poel versus Wout van Aert, Tadej Pogacar versus Jonas Vingegaard, Primoz Roglic versus Remco Evenepoel. De ‘Grote Zes’ vochten onderling al de nodige duels uit, maar ze stonden nog nooit met hun zessen aan de start van dezelfde wedstrijd. Daar komt nu verandering in. De zes superkampioenen doen namelijk allemaal mee aan de komende Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de zes dit jaar allemaal acte de présence zouden geven in Florence, waar dit jaar het Grand Départ plaatsvindt. Klassementsrenners Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic maakten in een vroeg stadium al bekend dat ze mee zouden doen aan de Tour, maar Mathieu van der Poel zat nog met een programmapuzzel en Wout van Aert wist zelfs al zeker dat hij de Ronde van Frankrijk niet zou rijden.

Uiteindelijk koos Van der Poel ervoor om toch de Tour de France te rijden in aanloop naar de Olympische Spelen. Ondertussen was Wout van Aert zwaar ten val gekomen in Dwars door Vlaanderen, waardoor hij niet van start kon gaan in de Giro d’Italia, zoals oorspronkelijk gepland. Omdat de Belg verstek moest geven voor de Ronde van Italië, besloot hij toch nog naar de Tour te gaan. Net als Van der Poel gaat hij nadien voor goud in Parijs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.