Tour 2024: Dit zijn de bijna dertig (!) Belgen in de Tour de France 2024
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2024 om 11:45

Tour 2024: Dit zijn de bijna dertig (!) Belgen in de Tour de France 2024

Overzicht De 111e editie van de Tour de France gaat op zaterdag 29 juni van start in het Italiaanse Florence. Drie weken later ligt de finish níet op de Champs-Élysées in Parijs, maar op de Promenade des Anglais in Nice. Bekijk hier op WielerFlits welke Belgen meedoen aan de Tour de France 2024.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een Belgische ritzege lijkt een kwestie van tijd in deze Tour. Met wereldtoppers als Wout van Aert, Remco Evenepoel en Jasper Philipsen – maar ook afmakers als Gerben Thijssen en kersvers Belgisch kampioen Arnaud De Lie – is het niet de vraag óf onze natie mag juichen, maar wanneer en hoe vaak. Vorig jaar stonden er 21 landgenoten aan het vertrek en wonnen we vijf etappes: vier keer snelde Jasper Philipsen naar de zege, Jordi Meeus won in Parijs.

Ook bij de topploegen zijn de Belgen goed vertegenwoordigd. Naast Van Aert moet ook Tiesj Benoot er bij Visma | Lease a Bike het beste van maken met Jonas Vingegaard, staat Tim Wellens zijn kopman Tadej Pogacar bij, doet Laurens De Plus datzelfde bij de vier leiders van INEOS Grenadiers en is Jasper Stuyven er voor sprinter Mads Pedersen. Maar ook bij de ploegen uit eigen land is het aantal Belgen hoog te noemen in de editie van 2024.

Philipsen en De Lie (midden), Meeus (rechts) is er dit jaar niet bij – foto: Cor Vos


Startlijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.