Tour 2024: Franse verkiezingen hebben weinig invloed op gravelrit Troyes
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 12 juni 2024 om 15:18

Tour 2024: Franse verkiezingen hebben weinig invloed op gravelrit Troyes

De Tour de France gaat niet veel problemen ondervinden van de onlangs aangekondigde Franse parlementsverkiezingen. Dat bevestigt organisator ASO aan L’Équipe. De tweede ronde van die verkiezingen valt op zondag 7 juli, precies tijdens de gravelrit rondom Troyes. “Het parcours zal niet veranderen”, aldus adjunct-directeur Pierre-Yves Thouault van de ASO.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Sinds zondagavond hebben we een paar telefoontjes gepleegd over 7 juli”, aldus Thouault. Een week eerder is de eerste stemronde in de verkiezingen, maar dan verblijft het Tour de France-circus nog in Italië. De tweede ronde valt dus samen met de veelbesproken graveletappe naar Troyes, maar tot een parcourswijziging gaat dat niet leiden.

De ASO moet er wel voor zorgen dat de toegang tot de stembureaus gegarandeerd is voor kiezers. “Daarover hebben we gesproken met de betrokken autoriteiten, de burgemeester van Troyes en de prefectuur. We hopen op een gemeenschappelijke basis, zodat de toegang tot de stembureaus onder goede omstandigheden kan plaatsvinden. Daarvoor hebben we enkele oversteekpunten en speciale bewegwijzering voorgesteld, dus die besprekingen zijn gaande”, vertelt de ASO-directeur.

“Indien nodig zullen wij meer inzet voor de veiligheid doen, met particuliere beveiligers, maar dat gebeurt wel in overleg met de autoriteiten”, stelt Thouault.

De gemeente Troyes heeft in een verklaring laten weten goed contact te hebben met de ASO. Ook zijn al direct een aantal maatregelen nader uitgelegd: er komen extra oversteekpunten op het parcours, die tot tien minuten vóór de doorkomst van de renners te gebruiken zijn. Ook zal de openbare weg tien minuten ná de doorkomst alweer volledig vrij zijn.

L’Étape du Tour
Voor de organisatie van L’Étape du Tour, een officiële toertocht die verbonden is aan de Tour de France, is er wel een grote wijziging als gevolg van de parlementsverkiezingen. Deze toertocht stond gepland voor zondag 7 juli over de wegen rond Nice en de Col de la Couillole, waar de Tour dit jaar eindigt, maar dat kan niet doorgaan. In overleg met de lokale autoriteiten en de ASO is besloten om de tocht te vervroegen naar zaterdag 6 juli.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.