Tour 2024: Gretige Wout van Aert crasht in razendsnelle aanloop naar finale
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 15:12

Tour 2024: Gretige Wout van Aert crasht in razendsnelle aanloop naar finale

Wout van Aert is vlak voor de finale van de elfde etappe van de Tour de France ten val gekomen. De Belgische coureur van Visma | Lease a Bike schoof onderuit in een smalle bocht, waar hij met te veel snelheid in dook. Geluk bij een ongeluk: de gretige Van Aert nam niemand mee in zijn valpartij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De elfde etappe van de Tour de France beloofde een zware finale op te leveren. UAE Emirates was van zins er een strijd der favorieten van te maken en in aanloop naar de eerste finaleklim werd fel gestreden om de voorste plekjes. Visma | Lease a Bike deed ook mee in die strijd en nam de kop met Wout van Aert en Jan Tratnik, in dienst van kopman Jonas Vingegaard.

Vlak voor de voet van de Col de Néronne (3,8 km à 9,1%) ging het in een klein dorpje echter te hard. Van Aert ging te hard een bocht in, haalde het niet, sprong op een stoep en gleed vervolgens onderuit tegen een hek. Zijn fiets viel nog terug de weg op, maar alle achtervolgers konden de gevallen Van Aert ontwijken. Onder meer Vingegaard had het geluk aan zijn zijde.

Het is de tweede keer deze Tour dat de Belgische kopman ten val komt. De schade leek echter mee te vallen bij Van Aert zelf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.