Tour 2024: Intermarché-Wanty neemt vier Belgen mee naar Florence
Biniam Girmay is een van de kopmannen - foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2024 om 14:35

Tour 2024: Intermarché-Wanty neemt vier Belgen mee naar Florence

Intermarché-Wanty heeft als voorlaatste ploeg zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. De ploeg zet met Gerben Thijssen en Biniam Girmay vol in op de sprints. Louis Meintjes lijkt dan weer de aangewezen renner om een goed klassement te rijden. Met Thijssen, Kobe Goossens en Laurenz Rex zijn er drie Belgen geselecteerd, Mike Teunissen geeft de ploeg een Nederlands tintje.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Tourselectie van Intermarché-Wanty draait om ritzeges pakken. De ploeg bouwt een groot deel van haar selectie rondom sprinters Gerben Thijssen en Biniam Girmay, die allebei uit een moeilijke periode komen. De twee genoemde sprinters spraken voorafgaand aan dit wegseizoen grote ambities uit, maar die konden ze – mede door enkele pechmomenten – tot op heden nog niet verzilveren.

In de Tour de France zijn beide mannen dus uit op sportieve revanche, maar hoe zit het met de onderlinge verstandhouding en rolverdeling? “Het is goed dat we met beiden naar de Tour kunnen. Als je kijkt naar de sprintetappes, zie je duidelijk dat er enkele zijn die goed bij Bini passen en enkele die Gerben goed liggen”, keek Head of Performance Aike Visbeek eerder met WielerFlits vooruit naar de Tour.

“Ook als één van de twee eens een slechte dag heeft of iets tegenkomt, dan heb je nog een andere sprinter die dat verlies – desnoods in dezelfde sprint – kan opvangen. Ik geloof oprecht dat dit een goede situatie is, maar we moeten realistisch blijven. Qua snelheid kunnen ze het wel, maar er spelen meer omstandigheden. Een ritzege is het doel. Maar ik zeg daar direct ook bij: het niveau in de sprints was vorig jaar al heel hoog in de Tour. En dat zal nu nog hoger zijn.”

Meintjes voor een nieuwe top 10-notering?
Als we kijken naar de sprinttrein voor Thijssen en/of Girmay, dan ziet de ploeg een belangrijke rol weggelegd voor Mike Teunissen, Hugo Page en Laurenz Rex. Deze renners kunnen echter meer dan alleen een sprint aantrekken: ze zullen in bepaalde (overgangs)etappes ongetwijfeld ook hun kans willen wagen. In de nog lastigere ritten zullen Georg Zimmermann, Kobe Goossens en Louis Meintjes worden uitgespeeld.

Die laatste heeft in het verleden ook laten zien dat hij een goed klassement kan rijden over drie weken. Meintjes was in 2016 en 2017 achtste in de Tour en twee jaar geleden eindigde hij zelfs als zevende in de eindafrekening. De Zuid-Afrikaanse klimmer heeft nog iets goed te maken in de Franse ronde, aangezien hij vorig jaar na een val moest opgeven.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 juni 2024 22:42
Ik tel echt maar drie Belgen. In het artikel overigens ook sprake van.
    26 juni 2024 09:07
    Misschien heeft Meintjes een blauwe maandag op de universiteit van Leuven gezeten?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.