Tour 2024: Jayco AlUla schuift Groenewegen en nog twee kopmannen naar voren
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 09:25

Tour 2024: Jayco AlUla schuift Groenewegen en nog twee kopmannen naar voren

De Tour de France (29 juni-21 juli) nadert met rasse schreden en dus druppelen de eerste selecties binnen. Jayco AlUla is – na Uno-X Mobility – de tweede ploeg die klaar is voor de Franse ronde. De Australische formatie gaat met drie kopmannen van start. Dylan Groenewegen is er daar één van.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jayco AlUla hoopt in de maand juli met Groenewegen, Simon Yates en Michael Matthews succesvol te zijn in de Ronde van Frankrijk. Yates is de aangewezen renner om een goed klassement te rijden. De 31-jarige klimmer uit Groot-Brittannië – die sinds de Ronde van Romandië niet meer in actie kwam – werd vorig jaar nog vierde in de Tour. Yates gaf eerder dit seizoen nog aan dat hij een podiumplaats ambieert.

“Het is altijd spannend om je klaar te stomen voor de Tour, maar het vertrouwen is er. De ploeg is te vergelijken met die van vorig jaar”, blikt Yates in een perscommuniqué vooruit op La Grande Boucle. “Na een vierde plaats in het eindklassement hoop ik dit jaar nog beter te doen. Ik mik op een etappezege en het eindpodium”, steekt hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Ik heb al eens de leiderstrui gedragen in de Giro en de Vuelta, maar nog niet in de Tour. Dat is dan ook echt een doel.”

Simon Yates was vorig jaar nog vierde in de Tour – foto: Cor Vos

Groenewegen en Matthews
In de sprintetappes trekt Jayco AlUla dan weer de kaart van Dylan Groenewegen, die in aanloop naar de Tour nog wist te zegevieren in de Ronde van Slovenië. “Ik voel me goed. Ik denk dat er dit jaar zeven of acht sprintetappes zijn in de Tour. Dat is goed voor mij, ik kijk er naar uit. De vorm is groeiende. Ik heb dit seizoen enkele overwinningen geboekt, maar ook veel tweede en derde plaatsen behaald. Ik weet dat de snelheid er is en dat wil ik laten zien in de Tour.”

De derde kopman van Jayco AlUla, Michael Matthews, hoopt dan weer zijn slag te slaan in de overgangsetappes en ritten die eindigen in een sprint met een uitgedunde groep. “Ik kijk ernaar uit om dit jaar terug te keren naar de Tour, na mijn etappezege in 2022. Ik wil dit jaar graag nog eens zegevieren. Na de nodige trainingsuren op hoogte en enkele parcoursverkenningen hoop ik dat in de Tour alles op zijn plaats zal vallen.”

Tweede opeenvolgende Tourdeelname voor Reinders
De selectie van Jayco AlUla bestaat verder uit Chris Harper, Luka Mezgec, Luke Durbridge, Chris Juul-Jensen en Elmar Reinders. Die laatste maakte vorig jaar zijn Tourdebuut en is er dit jaar opnieuw bij. De Nederlander maakt deel uit van de sprinttrein van zijn landgenoot Groenewegen, net als Durbridge, Juul-Jensen en laatste man Mezgec.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.