Tour 2024: Lidl-Trek verliest met Tim Declercq tweede pion
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 10 juli 2024 om 09:42

Tour 2024: Lidl-Trek verliest met Tim Declercq tweede pion

Een nieuwe tegenvaller voor Lidl-Trek in de Tour de France. Na de eerdere opgave van kopman Mads Pedersen moet nu ook Tim Declercq naar huis. De Belg is ziek, zo meldt de Amerikaanse formatie op sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tim Declercq zal helaas niet starten in de elfde etappe van de Tour de France wegens ziekte. Hij voelde zich al een paar dagen niet goed. Na de etappe van gisteren (naar Saint-Amand-Montrond, red.) is besloten dat het in zijn belang is om nu naar huis te gaan en te herstellen. Beterschap, Tim!”, schrijft Lidl-Trek op X.

Voor de Amerikaanse ploeg is het uitvallen van Declercq een tweede streep door de rekening. Afgelopen zaterdag moest een gehavende Mads Pedersen al de handdoek gooien, na zijn zware valpartij in de sprint in Saint-Vulbas. Lidl-Trek is de eerste ploeg met meerdere opgaves. Giulio Ciccone, Carlos Verona, Jasper Stuyven, Toms Skujiņš, Ryan Gibbons en Julien Bernard zijn nog wel in koers.

Tim Declercq is overigens nog maar de vijfde uitvaller in de 111e Tour de France, na de eerdere opgaves van Michele Gazzoli (Astana Qazaqstan), Casper Pedersen (Soudal Quick-Step), de eerder genoemde Mads Pedersen en Aleksandr Vlasov (Red Bull-BORA-hansgrohe).

Uitvallers

Etappe:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.