Tour 2024: Mark Cavendish weet wie zijn helpers zijn in jacht op ritzegerecord
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 11:30

Tour 2024: Mark Cavendish weet wie zijn helpers zijn in jacht op ritzegerecord

Mark Cavendish doet dit jaar een nieuwe poging om zijn 35ste etappezege in de Tour de France te behalen en zo alleen-recordhouder te worden. De Brit krijgt daarbij steun van onder meer Cees Bol en Michael Mørkøv. Astana Qazaqstan stelt verder onder anderen Alexey Lutsenko op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cavendish deelt het ritzegerecord in de Ronde van Frankrijk nu nog met Eddy Merckx. Beiden wisten 34 etappes te winnen in de Tour. Cav heeft dus nog slechts één etappe nodig, maar het zal geen sinecure worden om nog eens te winnen in de Tour. Zijn laatste successen in de Tour dateren van 2021. Hij schreef toen vier etappes op zijn naam. Dit jaar wist de 39-jarige sprinter voorlopig twee keer te winnen. In februari pakte hij een etappe in de Tour Colombia, in mei een rit in de Ronde van Hongarije.

Astana Qazaqstan richt een groot deel van de ploeg in om Cavendish te helpen in zijn jacht op zijn 35ste zege. Naast Bol en Mørkøv zullen ook Yevgeniy Fedorov, Davide Ballerini en Michele Gazzoli belangrijk zijn in de sprinttrein.

Lutsenko en Tejada
Alexey Lutsenko heeft ook genoeg pk’s om zijn steentje bij te dragen, maar zal ongetwijfeld ook zijn eigen kansen willen pakken. De Kazachse kampioen won in 2020 al eens een Touretappe en eindigde tweemaal in de top-tien van het klassement. In 2021 was hij zevende, in 2022 achtste. Harold Tejada kan niet zulke resultaten voorleggen, maar we zullen de Colombiaan in de bergritten ongetwijfeld wel van voren zien. Vorig jaar zat hij meermaals mee met de vroege vlucht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.