Tour 2024: Sam Bennett en Felix Gall voeren Decathlon AG2R aan, één Belg
Felix Gall - foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 11:47

Tour 2024: Sam Bennett en Felix Gall voeren Decathlon AG2R aan, één Belg

Decathlon AG2R heeft de selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. Sam Bennett en Felix Gall zijn de speerpunten van het Franse team, dat ook Frans kampioen Paul Lapeira aan het vertrek brengt. Met Oliver Naesen zit er ook een Belg bij het achttal.

Bennett is bezig aan zijn eerste jaar bij Decathlon AG2R. Het begin van het seizoen verliep nog enigszins moeizaam voor de Ier, maar na verschillende ereplaatsen schoot hij half mei, in de Vierdaagse van Duinkerke, eindelijk raak. Sterker nog, de 33-jarige sprinter wist hier maar liefst vier etappes én het eindklassement te winnen. Nadien volgde er nog een tweede plaats in de openingsrit van het Critérium du Dauphiné, achter Mads Pedersen. Het is voor het eerst sinds 2020 dat Bennett de Tour rijdt. Destijds won hij twee etappes en de groene trui.

De 26-jarige Gall heeft nog niet de vorm van vorig jaar. Hij werd weliswaar negende in Parijs-Nice en tiende in de Ronde van Zwitserland, maar in 2023 waren zijn prestaties in aanloop naar de Tour beter. Hij won toen een rit in de Ronde van Zwitserland en stond tot de laatste tijdrit tweede in het klassement. Vervolgens eindigde de Oostenrijker als achtste in de Tour de France, waar hij bovendien de koninginnenrit over de Col de la Loze op zijn naam schreef.

Paul Lapeira
Een andere renner om in de gaten te houden bij Decathlon AG2R is Paul Lapeira. De 24-jarige renner kroonde zich zondag tot Frans kampioen op de weg en viel ook dit voorjaar al op. Zo won hij twee Franse eendaagsen, boekte hij ritwinst in de Ronde van het Baskenland en werd hij vijfde in de Amstel Gold Race. Met Bruno Armirail heeft Decathlon AG2R overigens nog een Frans kampioen in de gelederen. Hij versloeg Kévin Vauquelin vorige week nipt in de nationale titelstrijd tegen de klok.

De overige vier renners die Decathlon AG2R meeneemt naar het Grand Départ in Florence, zijn Nans Peters, Dorian Godon, Nicolas Prodhomme en dus Oliver Naesen. Voor laatstgenoemde zal het zijn negende Ronde van Frankrijk worden. De Belg is er sinds 2016 onafgebroken uit en reed bijna al zijn Tours uit. Enkel in 2022 moest hij de ronde vroegtijdig verlaten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.