Tour 2024: Schakel op tijd in voor zware finale, peloton 30 minuten (!) voor snelste schema
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 14:49

Tour 2024: Schakel op tijd in voor zware finale, peloton 30 minuten (!) voor snelste schema

Wielerfans opgelet! Het peloton in de Tour de France is woensdag op hol geslagen en rijdt veel sneller dan verwacht op de finish af in Le Lioran. Met een lastige finale op komst rijdt het peloton meer dan 30 minuten (!) voor het snelst voorziene schema, waardoor de finish veel vroeger is dan verwacht.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na een razendsnelle openingsfase reed pas na 90 kilometer de kopgroep van de dag weg. Die kreeg vervolgens niet de ruimte van het peloton, waardoor een strijd der favorieten verwacht mag worden op de vier beklimmingen richting de finish in Le Lioran.

De renners passeerden het punt met nog 65 kilometer te gaan rond 14.40 uur, terwijl de koers volgens de Tour-organisatie pas rond 15.13 uur daar zou passeren. En dat volgens het snelste schema van gemiddeld 39 km/h. Als de renners op dat gemiddelde tempo doorkoersen tot de streep, zal de winnaar omstreeks 16.25 uur de finish bereiken. Eerder had de organisatie een aankomst tussen 16.55 en 17.30 uur verwacht.

Schakel dus op tijd in als je de finale met daarin de Col de Néronne (3,8 km à 9,1%), Puy Mary Pas de Peyrol (5,4 km à 8,1%), Col du Perthus (4,4 km à 7,9% met extra bonificaties) en de Col de Font de Cère (3,3 km à 5,8%) wil volgen. Kan je het niet zien? Dan kan je altijd terecht in het WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.