Tour 2024: Fabio Jakobsen komt niet aan sprinten toe in Saint-Amand-Montrond
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 10 juli 2024 om 08:39

Tour 2024: Fabio Jakobsen komt niet aan sprinten toe in Saint-Amand-Montrond

De sprinters konden in de finale van de tiende etappe van de Tour de France weer de degens kruisen, maar Fabio Jakobsen was in geen velden of wegen te bekennen. De Nederlander van dsm-firmenich PostNL kwam helemaal niet aan sprinten toe in Saint-Amand-Montrond en kwam slechts als 130ste over de streep.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wat ging er in de finale allemaal mis voor Jakobsen en zijn ploeggenoten van dsm-firmenich PostNL? “We raakten als ploeg goed over de laatste heuvel van de dag, maar in de snelle afdaling naar de laatste vijf kilometer raakten we elkaar een beetje kwijt”, legt ploegleider Matt Winston uit op de website van de Nederlandse formatie. “We wisten elkaar ook niet meer te vinden in die laatste kilometers.”

Van Jakobsen naar Degenkolb
Jakobsen slaagde er niet meer in om de scheve situatie recht te zetten en dus moest dsm-firmenich PostNL bijzonder snel schakelen. “Frank (Frank van den Broek, red.) deed nog een goede poging om John (Degenkolb, red.) weer in positie te brengen voor de sprint. Maar dit was echt een last-minute beslissing, aangezien er geen andere opties meer waren.”

En zo kreeg de ervaren Degenkolb nog eens de kans om voor zichzelf te sprinten. De 35-jarige Duitser kwam nog als zevende over de meet. “John hield er echter gemengde gevoelens aan over. Het doel was namelijk om hier met Fabio te sprinten”, besluit Winston.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.